E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Ministrica kulture primila u posjet katarskog državnog ministra Hamada Al-Kawarija
5.4.2018. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek održala je u četvrtak, 5. travnja 2018.  godine, sastanak s  dr. Hamadom Bin Abdulazizom Al-Kawarijem, državnim ministrom Države Katara. 

    

Sastanku su prisustvovali  šeika Moza Nasser Al Thani, veleposlanica Države Katar u Republici Hrvatskoj i dr. sc. Drago Lovrić, veleposlanik Republike Hrvatske u Državi Katar te savjetnici državnog ministra Ali Mubarak Al- Khater, Khalid Al-Kuwari, Khalifa Al-Hail i Rashad Nasr.


 
Iz Ministarstva kulture sastanku su uz ministricu prisustvovali državni tajnik Krešimir Partl, pomoćnica ministrice dr. sc. Iva Hraste Sočo, pomoćnik ministrice Davor Trupković, tajnica Kabineta Ana Perišić Mijić i viša savjetnica Iva Mostarčić.
 
U razgovoru su ministrica dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i državni ministar dr. Hamad Bin Abdulaziz Al-Kawari naglasili su dobre i prijateljske odnose između Hrvatske i Katara.  Posebno je važna suradnja dviju zemalja u okviru UNESCO-a, organizaciji kojoj obje zemlje daju velik značaj i doprinos.Isto tako, ministri su iskazali snažan interes za intenzivniju suradnju u području kulturnih i kreativnih industrija i zaštite kulturne materijalne i nematerijalne  baštine,  a jedna od tema sastanka bila je i skoro zaključenje i potpisivanje Ugovora o kulturnoj suradnji između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Države Katara.
 
Državni ministar Al-Kawari prenio je uvjerenje kako se u suvremenom društvu razvijanjem kulturne suradnje postiže razumijevanje među narodima. Tome svjedoče i iskustva Katara kroz lansiranje projekata kulturnih godina između Katara i zemalja partnera.
 
U svojoj bogatoj karijeri državni ministar Al-Kawari obnašao je dužnosti ministra kulture Katara i veleposlanika u više mandata te je jedan od osnivača Instituta arapskog svijeta u Parizu.Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a