E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Otvoreni novi prostori Gradske knjižnice i čitaonice Pula - Knjižnica Vodnjan
23.4.2018. - Državni tajnik dr. sc. Ivica Poljičak sudjelovao je u ponedjeljak, 23. travnja 2018. godine, na svečanom otvorenju novouređenoga prostora ogranka Gradske knjižnice i čitaonice Pula - Knjižnice Vodnjan koja se održala u povodu svjetskog Dana knjige.    


   
Akcijom „Jedan školski sat za knjižnicu“ povodom preseljenja gradske knjižnice u novouređene prostorije kada je preko 400 vodnjanskih mališana u pratnji odgajateljica i učitelja te djelatnika Gradske knjižnice i čitaonice Pula sudjelovalo u „dječjem lancu“ na način da su iz ruke u ruku dodavali dječje knjige, završeno je preseljenje u nove prostorije knjižnice iz starog prostora u novouređene prostorije u Trgovačkoj ulici.

Čestitavši svima na uspješno završenom projektu preseljenja narodne knjižnice u novi funkcionalan, suvremen i ugodan knjižnični prostor, državni tajnik dr. sc. Ivica Poljičak pozdravio je okupljene u ime ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek.
  


Istaknuo je kako preseljenje knjižnice u novi prostor potvrđuje svjesnost stanovnika i lokalne zajednice  o važnosti knjižnice i njezine uloge u društvu te naglasio kulturnu infrastrukturu zajednice kao najbolju moguća investicija u kvaliteti života svih generacija, pogotovo djece i mladih.

Investicija za uređenje nove knjižnice iznosila je ukupno 1.100.000 kuna, a Ministarstvo kulture RH za tu namjenu je dodijelilo 500.000 kuna sukladno provedenom natječaju, dok su ostala financijska sredstva osigurana u proračunu grada Vodnjana. Nova knjižnica osmišljena je kao informacijsko i kulturno središte zajednice, mjesto okupljanja i druženja ljubitelja knjige svih generacija.
  


Na svečanosti otvorenja novouređenih prostora knjižnice govorili su i gradonačelnik  Vodnjana Klaudio Vitasović, koji je uputio zahvale Ministarstvu kulture RH na dodijeljenim sredstvima za realizaciju projekta, te ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula Nela Načinović.Državni tajnik dr. sc. Ivica Poljičak sa suradnicom je uoči otvaranja novouređenoga prostora ogranka Gradske knjižnice i čitaonice Pula - Knjižnice Vodnjan posjetio i grad Pazin.

Posjet je započeo obilaskom prostora i spremišta arhivske građe Državnog arhiva u Pazinu i radnim sastankom s ravnateljem Elvisom Orbanićem, nakon čega je državni tajnik zajedno s ravnateljem i suradnicima obišao i zgradu Arhiva nasuprot Kaštelu.
 Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a