E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Međunarodna konferencija „Kultura i kreativne prakse za bolje obrazovanje“
8.5.2018. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će na međunarodnoj konferenciji o kulturnom i umjetničkom obrazovanju - Kultura i kreativne prakse za bolje obrazovanje / Culture and creative actions for better education koja će se održati u utorak, 8. svibnja 2018. godine u Muzeju Mimara u Zagrebu. 

Konferencija će se održati u organizaciji Ministarstva kulture, a uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje. Dana 9. svibnja 2018. Ministarstvo kulture bit će domaćin sastanku mreže ACEnet kojem će prisustvovati članovi ACEnet-a iz zemalja članica Europske unije. ACEnet je međunarodna mreža čija je misija staviti umjetnost, kulturu i kreativnu edukaciju u središte pozornosti našeg društva. Na konferenciji će biti predstavljen Priručnik za kulturnu osviještenost i izražavanje koji je nastao tijekom rada predstavnika Ministarstva kulture u skupini OMK/OMC (Otvorena metoda koordinacije / Open Method of Coordination): https://ec.europa.eu/culture/library_en.

Prijevod na hrvatski jezik i tiskanje priručnika oblik je  širenja informacija o radu u Otvorenoj metodi koordinacije. Priručnik će biti dostavljen svim školama u Republici Hrvatskoj da bi se svi zainteresirani učitelji i nastavnici i odgojno-obrazovni djelatnici upoznali s primjerima dobre prakse u zemljama Europske unije i važnošću kulturnog i umjetničkog obrazovanja za djecu i mlade. Na konferenciji će sudjelovati strani predavači, svjetski priznati stručnjaci specijalizirani za kulturno i umjetničko obrazovanje i kreativnost iz Škotske, Nizozemske, Francuske i Austrije. U drugom dijelu sudionici konferencije moći će prisustvovati interdisciplinarnim radionicama koje će voditi hrvatski umjetnici i stručnjaci u području kulturne i umjetničke edukacije za djecu i mlade.

>>> Program konferencije
>>> Predavači i teme
>>> Radionice
>>> Priručnik za kulturnu osviještenost i izražavanje
>>> Dodatak – primjeri dobre prakse
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a