E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Otvoren Javni poziv za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu u 2018. godini
8.5.2018. - Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2018. godini, s ciljem očuvanja stečevina i ublažavanja negativnih posljedica Domovinskog rata kroz poticanje stvaranja umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu.

Svrha i cilj ovoga Javnog poziva je promicanje vrijednosti Domovinskog rata na temelju Strateškog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2018.-2020., kroz razvoj i promicanje audiovizualne kulture te Programa sufinanciranja umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu.

Zahtjev za sufinanciranje mogu podnijeti pravne osobe i obrti registrirani za proizvodnju audiovizualnih djela i upisani u odgovarajući registar u Republici Hrvatskoj ili drugoj članici EU te nezavisni producenti/ice, zajednički s redateljima/icama, sa scenarijem za koji su stekli autorska prava ili potpisali rezervaciju tj. opciju s autorom/icom, u svrhu snimanja audiovizualnog djela. Neće biti razmatrane prijave redatelja/ica i producenata/ica koji nisu ispunili obveze s osnova javnih davanja, kao niti prijave poduzetnika u blokadi, stečaju ili likvidaciji. 

Javni poziv otvoren je od  22. svibnja 2018. godine, a sva ostala dokumentacija te uvjeti prijave dostupni su na ovoj poveznici.


Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a