E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru ušao u članstvo UNESCO-ove mreže za podvodnu arheologiju UNITWIN
10.5.2018. - Međunarodnom centru za podvodnu arheologiju u Zadru dodijeljen je status “Priznatog partnera” UNESCO-ove mreže za podvodnu arheologiju UNITWIN, čime je ova institucija postala 35. po redu članica UNESCO-ovih obrazovnih institucija u podvodnoj arheologiji.  Članice ove mreže su sveučilišta, odnosno centri i muzeji poput Aix-Marseille University, Oxford University, Southampton University, Universidad de Cadiz, James Cook Univesity, Ca’ Foscari University of Venice, University of Primorska, University of Buenos Aires, Tokyo University of Marine Science and Technology, Queensland Museum Network, Secluk University itd.

UNESCO/UNITWIN mreža za Program suradnje u području podvodne arheologije osnovana je 3. rujna 2012. godine, a za glavne ciljeve programa suradnje ima promicanje integriranog sustava istraživanja, osposobljavanja, informiranja i dokumentiranja na području podvodne arheologije, stvaranje akademske mreže, organiziranje regionalnih i međunarodnih konferencija i seminara radi promicanja i unapređivanja inovativnih istraživanja te poticanja međunarodne suradnje.

Na 6. sastanku UNESO-ove mreže UNITWIN za apodvodnu arheologiju, koji je održan u glavnom uredu UNESCO-a u Parizu 25. i 26. travnja ove godine u organizaciji UNESCO-a i Sveučilišta Flinders iz Australije (dosadašnjeg predsjedatelja mreže), jednoglasno je donesena odluka o prijemu u članstvo te je Međunarodni centar za podvodnu arheologiju, uz Sveučilište u Zadru, jedini hrvatski partner.

Sudionici sastanka, između ostaloga, razmatrali su operativne mogućnosti suradnje, nove kandidacijske aplikacije te izradu Pravilnika za ronjenje. Novi predsjedatelj mreže UNITWIN je Sveučilište u Southamptonu.

“Članstvo u UNESCO UNITWIN mreži uvelike će pridonijeti vidljivosti Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru i njegovim budućim aktivnostima, a iskustva zemalja sudionica pomoći će u poboljšanju i kvaliteti programa poticanjem inovativnih projekata i razmjenom dobre prakse”, istaknuo je ovim povodom ravnatelj MCPA-e Luka Bekić.
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a