E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Održana svečana sjednica županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije
11.5.2018. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek boravila je u Dubrovniku kao izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i sudjelovala na svečanoj sjednici županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije koja se održala u petak, 11. svibnja 2018. godine, u prigodi proslave Dana Dubrovačko-neretvanske županije i blagdana njezinog zaštitnika sv. Leopolda Bogdana Mandića.    

Istaknuvši kako Vlada RH s jednakom pažnjom pristupa problemima svih naših građana, ministrica je nadodala da se na jugu Hrvatske, u suradnji sa županom, gradonačelnicima i načelnicima, realizira velik broj projekata. Podsjetila je i kako je pripremljen novi Zakon o otocima i kako je predsjednik Vlade najavio da će se najesen predstaviti cjelovita otočka politika kao neizostavan dio pripreme nove razvojne Strategije koja je temelj za povlačenje europskih sredstava u sljedećoj financijskoj perspektivi.

Ministrica je posebno izrazila zadovoljstvo što se zajednički iz sredstava Europske unije, ali i nacionalnim sredstvima obnavljaju brojni spomenici kulturne baštine. Podsjetila je i kako Ministarstvo kulture financijski podržava najveći nacionalni festival Dubrovačke ljetne igre ali i brojne pojedinačne projekte te najavila kako će u suradnji s Gradom Dubrovnikom kroz sljedeću godinu biti riješeno i pitanje Državnog arhiva.  

Izaslanik predsjednice Grabar-Kitarović saborski zastupnik Branko Bačić istaknuo je kako se oporavila županija koja je nekoć bila razrušena, a danas je u samom vrhu. Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković podsjetio je kako je posljednjih godina Dubrovačko-neretvanska županija jako napredovala, posebno s najboljom turističkom sezonom u povijesti.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, čestitajući svima Dan županije i blagdan Sv. Leopolda Bogdana Mandića, istaknuo je kako se unatoč ratnim štetama uspjelo sustići najnaprednije regije u zemlji i kako se ostvaruju iznimna postignuća u području turizma, korištenju i povlačenju sredstava EU fondova, gospodarenju pomorskim dobrom, čuvajući i obnavljajući kulturnu baštinu i prirodne vrijednosti.Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi


 
Procedura oslobođenja od plaćanja PDV-a