E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Kreativna ambasadorica mjeseca – Lana Matić
7.11.2018. - Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi MEDIA i Kultura u okviru svoje suradnje svakog mjeseca imenuju kreativne ambasadore. Ovog puta, u mjesecu studenom, titulu kreativne ambasadorice Potprograma MEDIA nosi Lana Matić – producentica Zagreb Film Festivala. Zagreb Film Festival
već 16. godinu zaredom posebnu pozornost i ljubav posvećuje debitantima čije prve korake prati u glavnom natjecateljskom programu. Prvi ili drugi filmovi autora prikazuju se u konkurenciji dugometražnih filmova te međunarodnih kratkih, a nove domaće autore i autorice pratimo u programu Kockice. Svoje je prve filmove u Zagrebu svih ovih godina predstavio niz danas etabliranih i poznatih redatelja, a ZFF ih i nadalje prati, prikazujući njihove nove filmove u posebnom natjecateljskom programu Ponovno s nama.

Uz podršku debitantima, Festival također nudi programe za sve naraštaje. Program Moj prvi film posvećen je prvijencima najznačajnijih svjetskih redatelja, a filmske uspješnice iz pet najvećih europskih kinematografija (Velike Britanije, Njemačke, Francuske, Italije i Španjolske) svoje pak mjesto pronalaze u popularnom programu Velikih 5. Mlađa publika sudjeluje u programu PLUS koji selektiraju i nagrađuju srednjoškolci i srednjoškolke, dok je Bibijada namijenjena osnovnoškolcima i osnovnoškolkama. U sekciji Festivali pod reflektorima naglasak je na europskim festivalima te njihovom izboru filmova.

Osim filmova, Zagreb Film Festival nudi čitav niz radionica, predavanja, panela i drugih sadržaja namijenjenih profesionalcima, mladim filmašima i svima zainteresiranima koji su udruženi pod jedinstvenim imenom – Industrija.

Potprogram MEDIA i ove je godine prepoznao važnost i ulogu Zagreb Film Festivala. U okviru drugog roka poziva za prijavu festivalskih manifestacija Potprogram MEDIA izdvojio je financijska sredstva potpore za 31 filmski festival. Sufinancirani festivali izabrani su u konkurenciji od 102 prijave iz 28 zemalja članica Potprograma MEDIA, a među njima ponovno je i Zagreb Film Festival, koji je osmi put zaredom osigurao sredstva u vrijednosti od 41.000 eura.

http://mediadesk.hr
http://deskkultura.hr

 

 

 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature