E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Otvoren 41. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber
13.11.2018. - Međunarodni sajam knjiga i učila Interliber, na kojemu će do 18. studenoga predstaviti tristotinjak izlagača iz Hrvatske i inozemstva, otvoren je u utorak, 13. studenoga 2018. godine, na Zagrebačkom velasajmu.    


   
Izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, državni tajnik u Ministarstvu kulture Ivica Poljičak podsjetio je kako Vlada ulažući kontinuirano u sektor knjige svojim mjerama održava korak s europskim i svjetskim trendovima i tržištima vodeći mnogo računa o hrvatskim specifičnostima ponajprije vezanima za relativno mali broj govornika našeg jezika i skromno tržište.

Državni tajnik je istaknuo kako se modifikacijom i osuvremenjivanjem modela potpora svim segmentima u lancu knjige nastoji sačuvati hrvatski jezik i književnost, ali i omogućiti hrvatskom čitatelju da u knjižari kupi ili u knjižnici posudi najnovija djela različitih svjetskih književnosti. Nadodao je i kako se unaprjeđenjima i modernizacijom zakonskih okvira i modela financiranja pojedinih segmenata knjižnog lanca Ministarstvo nastoji svim profesionalcima iz svijeta knjige pomoći da svoj temeljni zadatak što lakše i kvalitetnije obave kako bi krajnji ishod bio što veći broj zainteresiranih čitatelja svih oblika knjige.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuvši kako mrežom svojih knjižnica, besplatnim članstvom za mladež, Zagreb vodi računa o knjizi i čitateljima, otvorio je Međunarodni sajam knjiga.

Svoja izdanja na ovogodišnjem sajmu u 5. i 6. paviljonu ZV-a predstavlja tristotinjak izlagača iz Hrvatske i inozemstva, među kojima su nakladnici iz Austrije, BiH, Crne Gore, Francuske, Italije, Kine, Nizozemske, Njemačke, Rusije, SAD-a, Slovenije te Velike Britanije i Sjeverne Irske.
Interliber nudi bogat program predstavljanja novih knjiga domaćih i inozemnih autora, druženja i razgovora s književnicima, čitaonice i radionice, dodjelu književnih nagrada, aukcija starih knjiga, kvizove, glazbene programe te stručne susreta nakladnika, knjižara i knjižničara, kao i okrugle stolove i panel rasprave.

Interliber se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i gradonačelnika Grada Zagreba. (MK/Hina)
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature