E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Dani elektroničkih medija u Svetom Martinu na Muri
14.11.2018. - Dani elektroničkih medija u Svetom Martinu na Muri održavaju se u organizaciji Hrvatske udruge radijskih nakladnika, Agencije za elektroničke medije i Nacionalne udruge televizija u partnerstvu sa Hrvatskom regulatornom agencijom za mrežne djelatnosti  od utorka 13. do četvrtka 15. studenog 2018. godine, pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića.  U raspravi o izmjenama i dopunama Zakona o elektroničkim medijima sudjelovao je državni tajnik Krešimir Partl, koji je ukazao na važnost praćenja revizije Direktive o autorskom pravu na Jedinstvenom digitalnom tržištu i aktivnog sudjelovanja u kreiranju politike u okviru audiovizualnog segmenta.

Istaknuo je kako je zaštita autorskih prava važno pitanje u doba globalne digitalizacije kada je nužno uspostaviti ravnotežu između slobode komunikacije i prava svih koji kao dio kreativne kulturne industrije sudjeluju u proizvodnji.Naglasio je i važnost medija koji su jedan od najvećih kreatora javnog mijenja te izrazio uvjerenje da će zadane teme iznjedriti pitanja koja se stalno ponavljaju i na globalnoj razini, poput lažnih vijesti i govora mržnje koji zahtijevaju stalni angažman svih dionika.

Posebno je pohvalio i napore Agencije za elektroničke medije koja je kroz svoj projekt Medijske pismenosti i pokretanjem portala krenula putem edukacije do prevencije.

Teme panel rasprava su izmjene i dopune Zakona o elektroničkim medijima, položaj i uloga žena u medijima te autorska prava u medijskoj i glazbenoj industriji na lokalnoj i nacionalnoj razini, a očekuje se sudjelovanje oko 300 djelatnika i drugih osoba koje se bave medijskom djelatnošću.
 
ž

 
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature