E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Obilježen Dan Hrvata u Pečuhu
18.11.2018. - Hrvati što žive u Mađarskoj već sedamnaest godina slave svoj Dan svaki put u drugom gradu s hrvatskim stanovništvom, a ove se godine obilježio u subotu, 17. studenoga 2018. godine u Pečuhu. Svečanost u organizaciji Hrvatske državne samouprave i Saveza Hrvata u Mađarskoj, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske započela je misnim slavljem u Pečuškoj katedrali sv. Stjepana koju je predvodio banjalučki biskup mons. Komarica. Potom je obiljžavanje nastavljeno u Koncertnoj dvorani Kodaly prigodnim kulturnim programom pod nazivom “Od Poklada do Božića”. Tom su prigodom zaslužnim kulturnim i javnim djelatnicima uručena i odličja Hrvatske državne samouprave i Saveza Hrvata u Mađarskoj.

Baranjska kulturnoumjetnička društva pripremila su bogat i raznovrstan program posvećen hrvatskim običajima u Baranji koji je oduševio prepunu dvoranu Kodaly.

Uz mnogobrojne Hrvate koji su pristigli iz cijele Baranjske županije, svečanosti su nazočili predstavnici političkog, kulturnog i javnog života, predstavnici Hrvatske državne samouprave i Saveza Hrvata u Mađarskoj, predstavnici Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, predstavnici Ministarstva kulture Republike Hrvatske, diplomatski predstavnici Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine te brojni gosti.

U ime Ministarstva kulture svečanosti je prisustvovala Dubravka Đurić Nemec, glavna savjetnica ministrice. Ministarstvo kulture tom je prigodom Obrazovnom centru “Miroslav Krleža” u Pečuhu doniralo zbirku knjiga za školsku knjižnicu.
 Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature