E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Ministrica kulture primila u nastupni posjet veleposlanika Savezne Republike Njemačke Roberta Richarda Klinkea
20.11.2018. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek primila je u nastupni posjet veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Roberta Richarda Klinkea i voditelja Odjela za kulturu i savjetnika za politiku u njemačkom veleposlanstvu Arnea Hartiga u utorak, 20. studenog 2018. godine.           
  


U uvodnom dijelu sastanka veleposlanik Klinke istaknuo je dobru kulturnu suradnju između Hrvatske i Njemačke koja će se još više intenzivirati u zajedničkoj godini predsjedanja Europskom unijom, s naglaskom na jako partnerstvo i neke zajedničke projekte. Također je izrazio zanimanje za projekt Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture. Posebno se zahvalio ministrici na podršci Ministarstva kulture u rješavanju statusa Goethe instituta u Zagrebu.
 
Ministrica je dosadašnju kulturnu suradnju između dviju zemalja ocijenila raznolikom i uspješnom, koja se odvija direktnom suradnjom institucija i razmjenom rezidencijalnih boravaka umjetnika, preko rada mješovitih komisija do zaštite i očuvanja kulturne baštine te sudjelovanja na festivalima i sajmovima knjiga. 

Uz ministricu su sastanku prisustvovale pomoćnica ministrice zadužena za međunarodnu kulturnu suradnju dr. sc. Iva Hraste Sočo, voditeljica Službe za bilateralnu i multilateralnu kulturnu suradnju Iva Mostarčić i viša stručna savjetnica nadležna za Njemačku Edita Guberina.


Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature