E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Održan sastanak pročelnika Konzervatorskih odjela
10.12.2018. - U Ministarstvu kulture održan je sastanak pročelnika Konzervatorskih odjela kojem su uz ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek predsjedali državni tajnik Krešimir Partl i pomoćnik ministrice Davor Trupković, u ponedjeljak, 10. prosinca 2018. godine.   


 
Sastanak je sazvan kako bi se uvidjeli eventualni problemi u konzervatorskoj službi te revidiralo stanje projekata u tijeku. U uvodnom djelu sastanka naglašena je potreba pojačanog rada na praćenju projekata vezanih za financiranje iz fondova Europske unije na području nadležnosti konzervatorskih odjela te je razmotren njihov sadašnji status. S obzirom na kraj proračunske godine, pročelnici su izvijestili  prisutne o provedbi programa zaštite i očuvanja u 2018. godini te je iznesen Plan provedbe zaštitnih radova na kulturnim dobrima u 2019. godini, temeljem Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2019. godinu.

Posebno se osvrnulo na Projekte energetske obnove graditeljske baštine na području nadležnosti konzervatorskih odjela, rezultate radnih grupa i suradnje sa Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja. Najavljeno je 3. Savjetovanja konzervatora na temu zona zaštite kulturno-povijesnih cjelina te je razmotren Plan izrade konzervatorskih podloga na području kulturno-povijesnih cjelina Poreča, Trogira, Zadra, Šibenika, Splita, Dubrovnika.Na kraju sastanka pročelnici su obaviješteni o novoj zakonskoj regulativi sa područja zaštite i očuvanja; Izmjenama i dopunama Zakona i  novom Pravilniku o uvjetima za dobivanje dopuštenja za obavljanje poslova na zaštiti i očuvanju kulturnih dobara (NN 98/18) te o statusu provedbe projekta novog Informacijskog sustava kulturne baštine ISKB.
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature