E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Održana konstituirajuća sjednica Hrvatskog arhivskog vijeća
10.12.2018. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sazvala je konstituirajuću sjednicu Hrvatskog arhivskog vijeća, u ponedjeljak, 10. prosinca 2018. godine. Temeljem novog Zakona o arhivskom gradivu i arhivima, koji je usvojen u Hrvatskom saboru u srpnju 2018. godine, raspisan je i proveden poziv za nove članove Hrvatskog arhivskog vijeća.
 


Sastanku su prisustvovali predsjednik Vijeća Darko Rubčić, Državni arhiv u Zagrebu i članovi:  prof. dr. sc. Stjepan Ćosić, Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Silvija Babić, Hrvatski državni arhiv, dr. sc. Jozo Ivanović Hrvatski državni arhiv, dr. sc. Dražen Kušen, Državni arhiv u Osijeku, mr. sc. Nataša Mučalo, Državni arhiv u Šibeniku i mons. Nedjeljko Pintarić, Zagrebačka nadbiskupija.

Ministrica je pozdravila prisutne te im poželjela uspjeh u radu naglasivši važnost rada Vijeća u kontekstu narednog razdoblja koje će obuhvatiti izradu novih provedbenih propisa i strateških dokumenata iz područja arhivske djelatnosti. Nakon ministričinog obraćanja, članovi Vijeća su pristupili utvrđivanju dnevnog reda te održali sjednicu.

Na sjednici se raspravljalo o definiranju rada Vijeća, izvješćima o stručnim ispitima iz arhivske struke, o obavljenoj prosudbi o ispunjavanju uvjeta za stjecanje viših stručnih zvanja u arhivskoj struci te prijedlogu novih članova za Povjerenstvo za polaganje stručnih ispita u arhivskoj struci, Stručno povjerenstvo za dodjelu viših stručnih zvanja u arhivskoj struci te Povjerenstvo za stručni ispit za zaštitu i obradu arhivskog i dokumentarnog gradiva.
 


Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature