E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Potpisan Program suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Turske u područjima kulture i umjetnosti
17.1.2019. - Program suradnje između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Turske u područjima kulture i umjetnosti za razdoblje 2019.-2021., potpisan je u srijedu, 16. siječnja 2019. godine u Ankari. 


FOTO: Ured predsjednice RH

Potpisivanje je organizirano u okviru susreta predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana.

S hrvatske strane Program je potpisala državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić, a s turske strane zamjenik ministra kulture i turizma Nadir Alpaslan.

Ovim Programom kulturne suradnje dvije države žele ojačati međusobne odnose u području kulture i umjetnosti. Potpisivanjem ovog Programa obuhvaćene su sljedeće kulturne djelatnosti: knjižnice, rukopisi i rijetka tiskana djela,  književnost,  film, glazbene i izvedbene umjetnosti, tradicijska glazba i tradicijska kultura, dani/tjedni kulture, razmjene izložbi, kulturna baština, autorska prava i srodna prava.

FOTO: Ured predsjednice RH

Program suradnje koji je sklopljen stvara mogućnosti za razmjenu solista, kompozitora, dirigenata i umjetničkih ansambala izravno između zainteresiranih institucija i umjetnika. Njime se potiče i omogućuje razmjena uglednih profesionalnih i amaterskih kazališnih predstava kao i kazališnih izvedbi mladih dramskih pisaca u obje zemlje, razmjena izvođača, redatelja i stvaralačkih timova za postavljanje i izvođenje kazališnih predstava.

Potiče se razmjena izložbi tradicijske umjetnosti, kulture i stručnjaka, kao i uzajamna organizacija dana/tjedana kulture. Isto tako institucije i pojedinci mogu međusobno surađivati u području očuvanja, restauracije i digitalizacije kulturne i povijesne baštine dviju zemalja te surađivati na olakšavanju identifikacije umjetničkih djela i arheoloških nalaza kojima bi se moglo nezakonito trgovati.

FOTO: Ured predsjednice RH


FOTO: Ured predsjednice RH
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature