E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Kreativni ambasador: Igor Mirković, umjetnički direktor Motovun Film Festivala
2.7.2019. - Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi MEDIA i Kultura u okviru svoje suradnje svakog mjeseca zajednički imenuju kreativne ambasadore. Ovog puta, u mjesecu srpnju, titulu kreativnog ambasadora Potprograma MEDIA nosi Igor Mirković, umjetnički direktor Motovun Film Festivala.


FOTO:Nina Đurđević
 

Motovun Film Festival osnovan je 1999. kao odgovor na dominaciju holivudskih filmova u hrvatskim kinima. Od svojih početaka festival teži estetskoj, tematskoj i geografskoj raznolikosti, fokusirajući se na filmove nastale u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama.

Sadržajno motovunski festival prikazuje igrane, dokumentarne i kratke filmove, a program je bogat i popratnim sadržajem – majstorskim predavanjima, okruglim stolovima, predavanjima te ostalim industrijskim sadržajem.

Osim nagrada u okviru natjecateljske konkurencije, na Motovunu se svake godine dodjeljuje i Maverick, nagrada istaknutim filmskim djelatnicima koji su prepoznatljivi po svojoj beskompromisnoj i nekonvencionalnoj estetici. Nagradu su stoga od 2008. među ostalima primili i Terry Jones, Ulrich Seidl, Terence Davies, Andrei Zvyagintsev, Jerzy Skolimowski, Agnieszka Holland, Ruben Östlund i drugi.

Umjetnički tim Motovun Film Festivala čine umjetnički direktor Igor Mirković, producent Matko Burić te selektori programa Jurica Pavičić, Milena Zajović, Inja Korać, Andrej Korovljev, Mike Downey i Rajko Grlić.

Važnost Motovun Film Festivala prepoznao je i Potprogram MEDIA, čiju je potporu festival uživao 2014. i 2015. godine. U pogledu europskog konteksta također je bitno istaknuti da od ove godine motovunski festival djeluje kao partnerski festival Europske filmske akademije: to znači da će se pobjednički film kratkometražne konkurencije izravno kandidirati za Europsku filmsku nagradu za kratki metar.

>>>deskkultura.hr/novosti

Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature