E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Obavijesti o Pozivu za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2020. godinu
25.7.2019. - Ministarstvo kulture obavještavat će potencijalne prijavitelje o svim novostima vezanim uz Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2020. godinu koji će biti raspisan 4. rujna s rokom prijave do 4. listopada 2019. godine.Novosti u raspisivanju Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2020. godinu

Nakon obavijesti da će Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2020. godinu biti raspisan 4. rujna s rokom prijave do 4. listopada 2019. godine, Ministarstvo kulture podsjeća na novosti u prijavi natječaja.

Zbog digitalizacije svih procesa prijave će se podnositi isključivo elektroničkim putem kroz e-pisarnicu dostupnu na mrežnim stranicama Ministarstva kulture, gdje će se nalaziti i sve potrebne upute za podnošenje prijava elektroničkim putem.

Za popunjavanje e-prijavnice bit će potrebna autentifikacija kroz Osobni korisnički pretinac sustava e-Građanin. Stoga se svaka osoba koja će ispunjavati prijavnicu, bilo za fizičku bilo za pravnu osobu, treba registrirati u sustav e-Građanin minimalne sigurnosne razine 2.

Ako još niste korisnik sustava e-Građani, donosimo vam poveznice na kojima su opisane procedure kako to možete postati, a nakon čega se možete prijaviti na Osobni korisnički pretinac.

- Kako koristiti usluge u sustavu e-Građani
https://gov.hr/…/kako-koristiti-usluge-u-sustavu-e-gra…/1553
- Osobni korisnički pretinac i popis svih dostupnih elektroničkih usluga
https://pretinac.gov.hr/KorisnickiPretinac/eGradani.html
Detaljnije informacije o sustavu e-Građani koji omogućuje pristup elektroničkim uslugama javne uprave putem jedinstvenog elektroničkog identiteta. https://gov.hr/e-gradjani/o-sustavu-e-gradjani/1584
Novost je i digitalna pohrana propisane popratne dokumentacije, koju će trebati skenirati i pohraniti digitalno u samu e-prijavnicu.

Pozivamo sve potencijalne prijavitelje da u sljedećim tjednima prate web stranice i Facebook Ministarstva kulture na kojima ćemo objavljivati vijesti i informacije o postupku prijave kao i sve druge informacije vezane uz ovogodišnji Javni poziv.
8.7.2019. - Obavijest o datumu raspisivanja Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2020. godinu

Ministarstvo kulture ovim putem najavljuje da će Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2020. godinu biti raspisan 4. rujna s rokom prijave do 4. listopada 2019. godine

Kako bi se prijaviteljima omogućila potpuna javna usluga kroz sustav e-prijavnice bez potrebe podnošenja i slanja papirnatih dokumenata te smanjili administracijski troškovi, Ministarstvo kulture u potpunosti je digitaliziralo natječajni postupak. Novim načinom postupak će se pojednostaviti i ubrzat će se procedura prijave na natječaj, obrada i evaluacija e- prijavnica te sam proces donošenja odluka.
 
Osim velikih ušteda u administracijskim troškovima, uvođenjem novog sustava očekuje se i ranija objava rezultata svih natječaja, postupka ugovaranja i izvještavanja. Rezultati natječaja za 2020. godinu za sva područja kulture bit će poznati najkasnije početkom 2020. godine, odmah po donošenju državnog proračuna.
 
Novosti u prijavi na natječaj
Prijave će se podnositi isključivo elektroničkim putem kroz e-pisarnicu dostupnu na mrežnim stranicama Ministarstva kulture, gdje će se nalaziti i sve potrebne upute za podnošenje prijava elektroničkim putem.
 
Važno je napomenuti kako će za popunjavanje e-prijavnice biti potrebna autentifikacija kroz Osobni korisnički pretinac sustava e-Građanin. Stoga se svaka osoba koja će ispunjavati prijavnicu bilo za fizičku ili pravnu osobu, treba registrirati u sustav e-Građanin minimalne sigurnosne razine 2 (Kako postati e-građanin?). Novost je i digitalna pohrana propisane popratne dokumentacije, koju će trebati skenirati i pohraniti digitalno u samu e-prijavnicu.
 
Pozivamo sve potencijalne prijavitelje da u sljedećim tjednima prate web stranice i Facebook Ministarstva kulture na kojima ćemo objavljivati vijesti i informacije o postupku prijave kao i sve druge informacije vezane uz ovogodišnji Javni poziv.
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature