E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Otvoren 66. Pulski filmski festival
14.7.2019. - Tradicionalnim vatrometom u pulskoj Areni u subotu, 13. srpnja 2019. godine otvoren je 66. Pulski filmski festival na kojem se natječe osam hrvatskih filmova i šest iz hrvatske manjinske koprodukcije. 


FOTO: Pulski filmski festival

Pred prepunim gledalištem Arene predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović otvorila je Festival te tom prigodom izrazila zadovoljstvo što je, kao nacionalni festival, Pulski filmski festival u dugom vijeku svoga trajanja bio i ostao hrvatski brend međunarodne filmske svečanosti. Ono što ostaje trajna vrijednost Pulskog filmskog festivala jest predstavljanje suvremene hrvatske filmske produkcije, njezine raznolikosti i svestranosti, zbog čega sam s posebnim zadovoljstvom u prigodi ovogodišnjeg Dana državnosti festivalu dodijelila Povelju Republike Hrvatske za dosadašnji rad i kao poticaj za ustrajnost u budućnosti, kazala je Grabar-Kitarović.


FOTO: Pulski filmski festival

Ovogodišnji Festival obilježit će osam filmova nacionalne produkcije i šest naslova iz manjinskih koprodukcija te povratak Popularnog programa u Areni s atraktivnim europskim naslovima. Ravnateljica Gordana Restović zahvalila je svima koji podupiru Festival, naglasila da se upravo zbog Festivala ciljani posjeti u Puli uvrštavaju u relevantne svjetske kulturne događaje koji se ne propuštaju, a posebice publici čiji sve brojniji posjeti potvrđuju da Festival putuje u dobrom smjeru.

Tijekom otvorenja uručena je važna festivalska nagrada, koja nosi ime po svom osnivaču, Marijan Rotar a ove je godine dodijeljena Povijesnom i pomorskom muzeju Istre. Nakon svečanosti otvorenja slijedio je spektakularni vatromet te dugo iščekivani film 'General' Antuna Vrdoljaka.

Uz predsjednicu, na otvorenju 66. Pulskog filmskog festivala bila je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. (MK/PFF)


FOTO: Pulski filmski festival


FOTO: Pulski filmski festival


FOTO: Pulski filmski festival


FOTO: Pulski filmski festival
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature