E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Posjet ministrice kulture Gradu Zadru
19.7.2019. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sa suradnicima boravila je u petak, 19. srpnja 2019. godine u Gradu Zadru i tom prigodom održala predavanje o hrvatskoj kulturi polaznicima Ljetne škole Domovina – Domovina Birthright Program u Kneževoj palači.  Program organizira Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, uz potporu Ministarstva kulture.Govoreći o brojnim aktivnostima i temama kojima se bavi Ministarstvo kulture ministrica je polaznicima približila prioritete Vlade RH u području kulture i umjetnosti te međunarodne kulturne suradnje.

Isto tako je upoznala mlade polaznike spomenutog programa s aktualnim temama hrvatske i europske kulturne politike za koje se zalaže Ministarstvo kulture te sveobuhvatnim pripremama za predstojeće predsjedanje Republike Hrvatske Vijećem Europske Unije u prvoj polovici 2020. godine i pripremama projekta Rijeke kao Europske prijestolnice kulture tijekom cijele 2020. godine.U posebno osmišljenom programu polaznici hrvatskog porijekla iz Argentine, Australije, Južne Afrike, Kanade, Perua i Sjedinjenih Američkih Država kroz putovanje Hrvatskom tijekom srpnja ove godine upoznaju njenu kulturu, povijest i običaje te brojne gradove i povijesne i kulturne ustanove diljem čitave Hrvatske od Zagreba, Iloka, Vukovara, Đakova, Osijeka, Knina, Zadra, Šibenika, Imotskog i Splita do Dubrovnika i Cavtata.U Maloj vijećnici Grada Zadra održan je sastanak na kojem su prisustvovali gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić, zamjenik gradonačelnika Ante Babić, pročelnica za kulturu i šport Dina Bušić, u ime zadarskih benediktinki Časna majka Anastazija Čizmin i odvjetnik Luka Zubčić, ekonom Zadarske nadbiskupije don Srećko Petrov, voditelj SICU-a Mario Soljačić, poseban savjetnik ministrice Miljenko Domijan, pomoćnik ministrice Hrvoje Manenica i tajnica Kabineta Ana Perišić Mijić.

Teme sastanka bile su analiza rada SICU-a kao najvrijednije zbirke sakralne umjetnosti prezentirane u Hrvatskoj i daljnji plan njenog razvoja koji će pratiti suvremena muzeološka načela.

Ministrica je sa suradnicima obišla i Međunarodni centar za podvodnu arheologiju Zadar koji je započeo s projektom obnove sv. Nikole.
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature