E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Sućut ministrice kulture u povodu smrti Jakše Kušana, novinara, urednika i političara
31.7.2019. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je riječi sućuti u ime Ministarstva kulture i u svoje osobno ime, u povodu smrti Jakše Kušana, uglednoga novinara, urednika i političara.
 
„Jakša Kušan bio je hrabar čovjek, vjeran svojim političkim i svjetonazorskim načelima zbog kojih je napustio sigurnost doma i odlučio se za opasan i trnovit put političkog emigranta.
 
Kulturni i politički život hrvatske emigracije bio bi bitno siromašniji bez njegove angažiranosti, pokretačke snage i sposobnosti okupljanja sumišljenika. Bio je čovjek goleme intelektualne znatiželje, raznolikih interesa, nemirna duha, koji je sve svoje snage uložio u stvaranje slobodne i demokratske Hrvatske.
 
Dodatnu dimenziju njegova političkog djelovanja zasigurno čini i neumorna skrb za očuvanje nacionalnog identiteta, hrvatskoga jezika i osjećaja pripadnosti hrvatskome nacionalnom biću.
 
U ovom teškom trenutku ohrabruje činjenica što je osnivač lista „Nova Hrvatska” doživio ostvarenje svojega dugogošnjeg sna - stvaranje nove Hrvatske za koju se cijeloga života zalagao.”
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature