E-građani Moja Uprava Središnji državni portal
NSPC

godišnje izvješce
Kliknite za više
Hrvatski audiovizualni centar
  Zaklada Kultura nova
Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA)
Hrvatski restauratorski zavod

Iz medija
Novosti  >  Kreativni ambasador - Saša Božić, Dubrovačke ljetne igre
1.8.2019. - Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi MEDIA i Kultura svakog mjeseca zajednički imenuju kreativne ambasadore. Ovoga puta, u mjesecu kolovozu, titulu kreativnog ambasadora potprograma Kultura nosi Saša Božić, hrvatski kazališni redatelj i dramaturg te pomoćnik intendantice Dubrovačkih ljetnih igara Dore Ruždjak Podolski za dramski program.

Upravo u jubilarnoj 70. godini Dubrovačke ljetne igre provode čak dva projekta koje podupire Program Kreativna Europa – potprogram Kultura: Port of Dreamers i Future Epics.

Desk Kreativne Europe – Kultura koristi priliku da predstavi Sašu Božića u jednoj od brojnih uloga koje uspijeva uvrstiti u svoj sadržajni kurikulum, kao umjetničkog direktora projekta Port of Dreamers.

Kao vodeći partner projekta Port of Dreamers Dubrovačke ljetne igre surađuju s partnerima Kulturanova iz Novog Sada (Srbija) te Slovensko narodno gledališče Maribor (Slovenija). Riječ je o dvogodišnjem projektu koji se bavi stogodišnjom poviješću migracija na europskom kontinentu, što će služiti kao inspiracija mladim umjetnicima – kazališnim redateljima, dramaturzima, glumcima i vizualnim umjetnicima. Projekt propituje iskustvo bivanja migrantom pozitivnim utjecajima migracija na razvoj pojedinih kulturno-društvenih i ekonomskih sredina te odnosom među terminima (i konceptima) „građanin Europe“ i „migrant“. Osim intenzivnog rada na razvoju internetske platforme i pripreme umjetničkih produkcija, projekt tijekom dviju godina trajanja podrazumijeva provedbu kreativnih labova, istraživanja, javnih diskusija i radionica.

Projekt Future Epics želi stvoriti/otvoriti nove perspektive u pristupima i učenjima o kulturnoj baštini, a to će raditi dekonstrukcijom povijesnih narativa i interpretacijom kroz suvremene izvedbene prakse. Nadalje, privlačit će i educirati mladu publiku korištenjem online komunikacijskih alata. Projekt će omogućiti mladim umjetnicima prostor izražavanja i eksperimentiranja s različitim umjetničkim formama. Rezultirat će trima kazališnim produkcijama koje će premijerno biti izvedene na festivalu Dubrovačke ljetne igre tijekom 2020. godine, a bavi se zanemarenim, zaboravljenim i ignoriranim povijesnim narativima. Interaktivna internetska platforma projekta predstavljat će virtualni prostor koji će posjetiteljima (i umjetnicima i široj publici) služiti kao mjesto informiranja i angažiranja po pitanju europske kulturne baštine.

>>>deskkultura.hr/novosti


Kreativni ambasador Deska Saša Božić, Dubrovačke ljetne igre © Dubrovačke ljetne igre
Najave  RSS
ON-LINE PRIJAVNICE
Pristup informacijama
 
Fondovi EU
 Kulturne politike i rezidencijalni programi
 
 
Croatian literature